Sos cu mustar si tarhon
Ingrediente:
- 4 lingurite de mustar dulce
- 2 lingurite rase de zahar
- 70-100-150 ml ulei de floara soarelui (in functie de cat de mult sos doriti)
- 2 lingurite de tarhon uscat sau tarhon proaspat (aici iar in functie de cat de mult va place tarhonul)
- zeama de la 1/2 lamaie
- un varf de sare
Preparare:
1. Se amesteca mustarul cu zaharul.
2. Adaugati ulei cate un pic (cateva picaturi), ca la maioneza. (de fapt, va iesi un fel de maioneza dulceaga fara ou). Aveti mare grija ca la faza asta se poate "taia" usor compozitia. Deci, ulei putin cate putin... si rabdare.
3. Dupa ce ati obtinut cantitatea dorita (cu cat mai mult ulei adaugati, cu atata va iesi mai multa), adaugati zeama de la 1/2 lamaie si amestecati.
4. Adaugati tarhonul si amestecati pt omogenizarea compozitiei.
5.Potriviti de sare (eu am pus doar foarte putin)
Merge foarte bine cu gratare si fripturi de carne de porc si carne de vita. L-am testat eu pe gratare din carne de porc si a fost super bun.
Enjoy!
pozele vor fi adaugate ulterior ca acum, cu viroza care m-a lovit, n-am prea avut chef de poze...:(
1 comments:
Multumiri pentru reteta. Pupici.
Post a Comment