“Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And today? Today is a gift. That's why we call it the present.”

Saturday, February 21, 2009

Lamingtons


Ingrediente:
pentru aluat
- 280gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- un varf de cutit sare
- 110 gr unt (atat am pus eu)
- 150 gr zahar
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 120 ml lapte

pentru glazura
- 450 gr zahar
- 30 gr cacao
- 40 gr unt nesarat
- 120 ml lapte

si evident, 250 gr nuca de cocos.

Procedeu:
1. Frecam untul pana devine spumos.
2. Adaugam zaharul si mixam bine.
3. Adaugam ouale si mixam in continuare.
4. Adaugam laptele.
5. Adaugam faina in ploaie, amestecata cu praful de copt.
6. Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii dupa care o scoatem si o lasam la racit.

Facem glazura:
1. Intr-un bain-marie punem toate ingredientele pentru glazura si le amestecam impreuna pana se vor imbina toate armonios.
2. Taiem prajiturica racita cubulete (mai mari sau mai mici, cum va place) si trecem fiecare cubulet prin glazura.
3. Punem cubuletul pe o hartie absorbanta, ca sa se mai scurga din glazura in exces.
4. Dam apoi cubuletul prin cocos.
5. Gata, il puteti infuleca.

dupa reteta lui Lili.


(scuzati calitatea pozelor dar inca nu m-am invatat cu Photoshopu' si aparatul meu foto e cam vechiutz)

0 comments:

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs

Recent Comments

BLOG MUSIC


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

Contacteaza-ma la:

retete_culinare_ilustrate@yahoo.com

Ora Romaniei

Flag Counter

free counters

Pagini accesate


web visitors

Vizitatori online

De unde ma viziteaza

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP