Mancarica de pui 2 in 1
E una din retetele pe care le fac cand vreau o mancare rapida, 2 in 1 (carne si garnitura impreuna).
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 cutie/borcan de ciuperci (sau echivalentul de ciuperci inghetate)
- 1/2 pahar de vin alb (optional, da gust mai bun)
- 1 cana apa
- 350 ml smantana lichida (daca nu e foarte lichida, adaugati lapte in ea)
- 1-2 batoane de branza topita
- 4 cartofi
- patrunjel proaspat/inghetat/uscat
- sare/delikat, piper
Preparare:
1. Se pun cartofii taiati cubulete la fiert, pe foc mic si se lasa sa fiarba. Trebuie lasati cam 1/2, 1/3 din timpul normal de fierbere, pt a nu fi foarte moi la final.
2. Intre timp, se pune la prajit pieptul de pui taiat cubulete mai mici (la mine sunt mai mari pt ca le-am taiat pt o alta retata dar m-am razgandit pe parcurs). Se prajesc in ulei cateva minute.
2. Se scoate pieptul de pui din tigaie si in sucul ramas se pune ceapa la prajit pana se moaie.
3. Se adauga ciupercile (eu am avut inghetate) si se calesc bine. Tot acum adaugati si uturoiul taiat feliute sau maruntit.
4. Se adauga pieptul de pui si se amesteca cu ciupercile.
5. Se adauga apa si vinul si se amesteca. Se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana scade lichidul.
6. Se adauga cartofii fierti si se amesteca.7. Se adauga smantana si se amesteca.
8. Se adauga si branza topita si se amesteca bine.
9. La final, se adauga patrunjelul proaspat/inghetat/uscat maruntit si se condimenteaza cu sare/delikat, piper.
10. Se opreste focul, se lasa sa stea 2 minute, dupa care se pune in farfurie si se presara cu patrunjel.
Recomand executarea retetei intr-o tigaie teflonata (nu vi se va lipi de fundul tigaii). Sau, daca folositi o tigaie normala, la punctele 7, 8 si 9 amestecati tot timpul ca sa nu se prinda (smantana si branza se prind de fundul tigaii daca nu se amesteca mereu si daca focul nu e mic).
Enjoy!
0 comments:
Post a Comment