Painici vieneze
Ingrediente (pt aprox 20 de painici):
- 300 ml lapte
- 500 gr faina
- 40 gr zahar
- 1 lingurita rasa de sare
- 40 gr unt
- 1,5 lingurite de drojdie uscata (lingurita mica si rasa, nu cu varf)
- 300 ml lapte
- 500 gr faina
- 40 gr zahar
- 1 lingurita rasa de sare
- 40 gr unt
- 1,5 lingurite de drojdie uscata (lingurita mica si rasa, nu cu varf)
1. Luati cuva masinii de paine si fixati-ii lama de framantare.
2. Adaugati laptele, apoi faina. Adaugati sarea si zaharul in colturi diferite ale cuvei.
Adaugati untul pe margini, taiat bucatele.
3. Adaugati drojdia in mijlocul fainii, dar fara sa ajunga la apa. (vezi retete paine alba. pentru procedeu)
4. Puneti cuva in masina de paine si setati masina pe programul de aluat cu drojdie (1 ora si 30 min), program care framanta si dospeste aluatul.
5. Dupa ce a terminat de dospit, luati aluatul si puneti-l pe o suprafata presarata usor cu faina.
Rupeti aluatul in bucatele de 40-50 gr, intideti-le putin cu sucitorul si rulati-le.
6. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt, acoperiti cu un prosop curat si lasati-le la dospit inca 30 min, cam pana isi dubleaza volumul.
7. Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr Celsius pana se rumenesc bine.
8. Cand le scoateti din cuptor, ungeti-le pe deasupra cu putin unt.
Foarteee bune la micul dejun!
O sa revin si cu poze detaliate la tura urmatoare.
Pofta mare!
2 comments:
Minunate! Fara masina de paine, ca nu am. Cu mic artificiu: de dospit drojdia 5 min inainte in lapte caldut si lasat apoi vreo ora aluatul la dospit.
Foarte bune.
Multumesc!
Ma bucur ca ti-au placut painicile vieneze Irina!
Eu folosesc masina ca sa ma scape de framantat.
Luni mai fac si eu o tura ca mi s-a facut dor de ele.
Pupici.
Post a Comment