Hamburgeri de casa cu tarhon si busuioc
Avertizare: Reteta este facuta dupa inspiratia mea de moment, adica "asa cum m-a taiat pe mine capul". Eu sunt mare fana de tarhon si busuioc in mancare. Au iesit cei mai aromati si cei mai buni hamburgeri mancati vreodata! Daca va plac tarhonul si busuiocul in mancare, sigur o sa va placa si acest tip de hamburgeri.
Ingrediente pentru carnita de la hamburger:
- 1/2 kg carne tocata
- 1 ou
- 3 linguri de pesmet
- 2 linguri bune de tarhon uscat maruntit
- 2 linguri de busuioc uscat maruntit
- 1 lingura de oregano uscat maruntit
- piper doar un varf
- condimente pentru supa - delikat adica (asta dupa gust, eu am pus cam o lingura ca eu nu mananc sarat de nici o culoare). Sau puneti sare dar nu mai puneti delicat.
Procedeu:
1. Puneti carnita tocata intr-un bol.
2. Turnati oul si amestecati foarte bine.
3. Adaugati pesmetul si amestecati.
4. Adaugati ierburile uscate si delikatul.
5. Dupa ce s-au amestecat foarte bine, puneti tigaia-gratar la foc cu un pic de ulei (o sa ii fac o poza si o sa o adaug ulterior, pt ca sunt tare multumita de acest tip de tigaie).
6. Faceti bombite din amestecul de carne si modelati-le cu mana, astfel incat sa iasa cat mai rotunde (mie nu mi-au iesit ca ma grabeam si n-am avut rabdare sa le bibilesc).
7. Aveti grija sa fie mai subtiri de 1 cm pentru ca se prajesc mai bine.
8. Le intoarceti cat pe-o parte, cat pe alta pana sunt rumenite bine (eventual, faceti intai unul de incercare sa vedeti cat trebuie tinut pana e prajit).
9. Scoateti carnea pe o hartie absorbanta.
Ce mai aveti nevoie:
- 4-5 chifle pentru hamburger din comert (sau, daca le aveti cu aluaturile, le faceti singuri)
- salata verde
- castraveti acri
- rosii
- ceapa
- maioneza
- ketchap
Luati chifla, o taiati in doua.
Puneti carnita prajita intre ele, apoi 1-2 feliute subtiri de rosie, 2 feliute de castravete acru, cateva fasii de ceapa.
Apoi puneti un pic de maioneza si un pic de ketchap.
Adugati salata verde spalata si uscata.
Si gata hamburgerul...dar stiti ce buuuuun e comparativ cu chimicalele alea de la Mc'Donalds sau Kfc? Miammmmm...miammmmm :)
0 comments:
Post a Comment