“Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And today? Today is a gift. That's why we call it the present.”

Saturday, February 28, 2009

Salata de vinete


Ingrediente:
- 4 vinete
- 1-2 galbenusuri de ou
- 1-2 lingurite de mustar
- o ceapa medie
- ulei
- sare

Procedeu:
1. Intepati vinetele cu cutitul (ca sa nu puste in cuptor) si coaceti-le in cuptor pana devin moi. Apoi scoateti-le si lasati-le intr-un bol pana se mai racesc un pic, ca sa le puteti decoji (mami meu pune si sare peste ele la faza asta, nu mai stiu exact de ce)

2. Faceti o maioneza din 1-2 galbenusuri si 1-2 linguri de ulei (daca va place cu mai multa maio faceti din 2 galbenusuri). Intotdeauna, puneti atata mustar cate si oua (!!! atentie: sa fie mustar dulce nu cu hrean, pentru ca cel cu hrean nu leaga bine maioneza si ii schimba gustul complet).
Intai puneti galbenusul in bol, apoi mustarul si amestecati. Apoi cate un piculet de ulei, daca puneti mai mult, maioneza se taie si apoi aveti de muncit pana se leaga la loc iar. (sau o aruncati si faceti alta)

3. Curatati vinetele si puneti-le intr-un storcator ca sa se scurga sucul pe care il lasa. Apoi puneti vinetele la mixer, dar mixati-le doar putin (3-4 mixuri). Daca le mixati foarte tare, atunci riscati ca salata de vinete din final sa devina prea lichida.

4. Curatati ceapa si dati-o pe rozatoarea mica (o sa plangeti un pic la faza asta :) ). Stoarceti-o de suc in pumn si apoi adaugati-o la maioneza.

5. Adaugati vinetele mixate.

6. Amestecati bine si potriviti de sare (dupa gustul fiecaruia).

7. La final aveti asta:
De ce am pus o reteta pe care toata lumea o stie si o face? Pentru ca ador salata asta de vinete si ii multumesc lu mami meu ca mi-a dat pontul cu ceapa razuita. E mult mai buna, pentru ca nu se simte ceapa atat de tare.

Enjoy!

0 comments:

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs

Recent Comments

BLOG MUSIC


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

Contacteaza-ma la:

retete_culinare_ilustrate@yahoo.com

Ora Romaniei

Flag Counter

free counters

Pagini accesate


web visitors

Vizitatori online

De unde ma viziteaza

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP